Korábbi dokumentumaink a 2002. és 2007. közötti időszakból:

2007. november 18-án, vasárnap 18:00 órakor GULYÁS DÉNES operaénekes, Liszt díjas, Kiváló művész koncertet ad a Budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium Aulájában. A teljes bevételt a Wass Albert szobor felállítására adományozza. Jöjjön el Ön is, támogatva ezzel a szobor felállítását Budakeszin!

Egyesületünk kárpátaljai gyermekeket nyaraltatott Magyarországon 2007. augusztusában

szöveges beszámoló - képes beszámoló

2007. július 28-án, szombaton reggel, egyórás műsor-összeállítás hangzott el Budakesziről a Lánchíd Rádióban (FM 100,3).

Az adás meghallgatható itt.

Orosz István beszéde

Nagy Gáspár temetésén 2007. január 16-án, Nagytilajon

meghallgatható hangfelvétel

Kiss Iván TÖREDÉKEK 1956 c. animációs filmje megtekinthető a képre kattintva.

Töredékek 1956

2006. október 23-án 16 órakor, a Forradalom és Szabadságharc 50. évfordulóján avattuk fel a Jobb Kor által létrehozott

'56-os Emlékkövet a Budakeszi Országzászlónál.

Beszédet mondott: WITTNER MÁRIA '56-os halálraítélt, országgyűlési képviselő, közreműködött: Dózsa László színművész, '56-os pesti srác.

Az megemlékezést megtisztelte többek között Tőkés László püspök, Szűrös Mátyás, Melocco Miklós szobrászművész, Nagy Gáspár költő, (hogy csak a legismertebbeket említsük).

Az avatás videófelvétele.

Budakeszi 1956

v. Domokos Kázmér beszégetése Gárdonyi Józseffel és Lendvay Endrével

(Megjelent az Igazunk '56 lap IV. évfolyam 12. számában 39-41. old.)

Nyílt levél az MSZP Budakeszi szervezetéhez és polgármester-jelöltjéhez

2006. szeptember 20.

Ima Budakesziért

Budakeszi Országzászló, 2006. szeptember 17., vasárnap 21:00 óra

Budakeszi Országzászló Avatás

Budakeszi, 2006. augusztus 20. 11:30 óra

Kérés a Fidesz vezetőihez

"Orbán Viktor elnök úr 2005. február 16-i évértékelő beszédének központi gondolatához ("Hallgassuk meg egymást!") kapcsolódva egy olyan polgári kör tagjaiként fordulunk Önökhöz, amely közösség civil felelősségét átérezve a  külhoni magyarok magyar állampolgárságának visszaállításáért folytatott aláírásgyűjtésben, majd a népszavazást megelőző kampányban intenzíven vett részt..."

Budakeszi, 2005. február 20.

Gyurcsány Ferenc magyar állampolgárnak

Kiss Iván levele 2004. december 22-én

Az aláírásgyűjtő gazdagsága

Kiss Iván írása a népszavazási alárásgyűjtésről

A Jobb Kor Polgári Kör levele

Hende Csabának, a Polgári Körök koordinátorának 2004. május 15-én.

Távörökbefogadás

Felhívás a polgári- és nemzeti körökhöz a Dévai árvagyerekek támogatására.

Az Igazság - szakrális fogalom

"...Az igazság így szakrális és abszolút feltétlen, transzcendens eredete folytán, és mint abszolútum sohasem irányulhat valami ellen, csak emberi törekvések, cselekedetek irányulhatnak ellene. Hasonlóképpen az igazság kimondása sem lehet soha más, mint egy szakrális, feltétlen és abszolút princípium -érték, törvény -kinyilvánítása, felszínre emelése az ember világában..." (Részlet az írásból. A teljes szövegért kattintson az írás címére!)

Nyílt levél Gerő Andrásnak

XXI. Század Intézet által 2003. szeptember 19-én rendezett kerekasztal-beszélgetésen Gerő András az nyilatkozta, hogy "A nácik, a MIÉP és a Jobbik ellenezte az uniós csatlakozást." (Magyar Nemzet 2003. szeptember 20. 3. oldal).

Erre a kijelentésre reagált a Jobb Kor Polgári Kör

Nektek mi jut eszetekbe a mai napról?

Till Gábor eszmefuttatása 2003. július 4-én

Nemzeti Megmentési Program

A Jobb Kor Polgári Kör tervezete, 2003. május 12.

Igen - a Függetlenségre, NEM - az EU-ra!

Polgári körünk tagjai között sok nagycsaládos található, ezért különösen fontosnak tartjuk ennek az állásfoglalásnak a közzétételét!

Turgonyi Zoltán: Az értékek megalapozhatóságáról

Turgonyi Zoltán: Egy mítoszteremtési kísérlet

Polgári körünk tagjai véleményének természetesen fórumot adunk, akkor is, ha az nem egyezik a többség véleményével. A véleménynyílvánítás és a gondolkodás szabadsága számunkra fontos értékek.
Az előző mondatra kattintva Kovács László külügyminiszter úrnak a "Napkelte" c. műsor 2003. január 27-i adásában elhangzott csúsztatására adott válaszunkat, tiltakozásunkat olvashatja el, ill. nézheti meg az adásról készült videofelvételt. Kérem, hasonlítsa össze a "Végre cselekednünk kell!" c. írásunk szövegével! Egyértelmű a rosszhiszemű ferdítés, amit ezúton is visszautasítunk!
A Külügyminisztérium munkaanyaga a csatlakozási szerződésről. Ezt az anyagot azért tettük fel, hogy több oldalról lehessen megközelíteni az EU csatlakozás témáját. Kommentárt egyelőre nem fűzünk az anyaghoz.

Az Inconnu Csoport politikai plakátjai

KIÁLTVÁNY AZ EURÓPAI UNIÓRÓL

Budapest, 2003. március

MANIFESTO ON EUROPEAN UNION

Mint önálló véleményalkotásra képes, nemzete sorsát átérző, azt formálni és nemcsak elszenvedni akaró, szuverén polgárok kijelentjük: az Uniós népszavazás időpontjához közeledvén - minden tiszteletünk mellett - nem értünk, nem érthetünk egyet Orbán Viktor és a Fidesz álláspontjával!
(Részlet az 2003. február 18-án közzétett állásfoglalásunkból. A teljes szövegért kattintson a felhívás címére!)

EU - NEM

Az Európai Unióhoz történő csatlakozásunk alternatívája

A fenti írásban szeretnénk kifejteni, mit is értünk pontosan a "tekintély" és a "valódi partnerség" kifejezéseken, amelyeket Magyarország jövőbeni helyzetére vonatkoztatunk; valamint, milyen sors várhat hazánkra, ha kimaradunk az EU-ból.

Végre cselekednünk kell!

"...Magyarán, ha együtt valósul meg a hátrányos kezdeti feltételekkel történő uniós csatlakozás és az ország még állami kézben lévő vagyonának privatizációja, akkor biztosak lehetünk abban, hogy évszázadokra elvágjuk Magyarországot bármiféle gazdasági és szellemi-kulturális fejlődés lehetőégétől, mert semmi sem marad hazai kézben - EZT MEG KELL AKADÁLYOZNUNK! ..."

(Részlet a 2002. december 1-i felhívásunkból. A teljes szövegért kattintson a felhívás címére!)

Hogyan tovább Magyarország?

"...Ha 2004-ben csatlakoznánk az EU-hoz, azt kockáztatnánk, hogy a határainkon túli magyarság és hazánk között a mi "igen" szavazatunk merevítené meg a keleti és a déli határokat Nemhogy a határok "légiesítése" következne be, hanem az erdélyi, vajdasági, a kárpátaljai magyarságot egy új, és ki tudja hány évtizedre megmerevített schengen-i határral zárnánk el az anyaországtól. Erről ma senki nem beszél!..."
(Részlet a 2002. december 6-i írásból. A teljes szövegért kattintson az írás címére!)

A 12. Ausztráliai és Újzélandi Magyar Találkozó Zárónyilatkozata

"...Mi, a 12. Ausztráliai és Újzélandi Magyar Találkozó részvevői, az ausztráliai és újzélandi magyar nemzeti közösség képviselői aggodalommal tekintünk óhazánk, Magyarország felgyorsított és visszavonhatatlan európai integrációja felé, mert az állam és a nemzet létét meghatározó körülményeket jelenlegi állapotukban alkalmatlannak tartjuk arra, hogy Magyarország európai uniós csatlakozását követően szavatolják a magyar állam és a magyar nemzet megmaradását, legkevésbé pedig valamennyiünk által kívánt gyarapodásunkat, a következő okok miatt:...."

(Részlet a 2003. január 8-án kelt írásból. A teljes szövegért kattintson az írás címére!)

E-mail címünk: jobbkor(kukac)jobbkor(pont)hu

Vissza a főoldalra


© Minden jog fenntartva 2002-2018.