Hende Csaba úr részére

Polgári Körök koordinátora

 

 

 

Tisztelt Képviselő Úr!

 

 

         Bizonyára értesült arról, hogy a Magyarok Világszövetsége által kezdeményezett, a kettős állampolgárságról szóló népszavazás kiírását célzó aláírásgyűjtő akcióban más civil szervezetek és magánszemélyek mellett résztvesznek a polgári körök is. Annak idején Ön is az elsők között írta alá az ívet 2004. március 15-én a Budai Várban.

         Mint ennek az összmagyarságot érintő törekvésnek teljes támogatói és az akció aktív résztvevői kérjük Önt -a Polgári körök koordinátorát-, hogy a törvény által megszabott időtartam feléhez érkezvén, tegyen közzé országos felhívást a polgári körök számára, hogy maximális erőbedobással – helyi szinteken – járuljanak hozzá az aláírásgyűjtés sikeréhez, gyűjtsenek saját környezetükben minél több támogató aláírást.

Kérjük ezt különös tekintettel arra, hogy Orbán Viktor elnök úr a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában (2004. április 25.) a következőket mondta: „(...) be kell látnunk, hogy a megoldás a jövőre nézve már nem a státusztörvény, hanem a kettős állampolgárság. Úgy tűnik, a kettős állampolgárságot könnyebben el tudjuk fogadtatni - idehaza és külföldön is -, mint a státusztörvényt sikerült, tehát én támogatom teljes mellszélességgel a kettős állampolgárságot.”

 

Az Ön felhívása bizonyára nagyban hozzájárulna az ügydöntő népszavazás kiírásának kikényszerítéséhez.

 

Az aláírásgyűjtő ívek leadásának végső határideje 2004. június 25., MVSZ Magyarok Háza, Budapest V. Semmelweis u. 1-3. Az ívek egyébként letölthetők a www.dominium.hu/mvsz címről is.

 

Támogatását előre is megköszönjük!

 

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

 

 

Köszönettel:

 

Jobb Kor Polgári Kör, Budakeszi

www.jobbkor.hu