Jobb Kor Polgári Egyesület, Budakeszi

Ahhoz, hogy a gonosz diadalmaskodjék, egyetlen dologra van szükség. Arra hogy, a jó emberek ölbe tett kézzel üljenek."

Burke (1729-97)

Jobb Kor PolgГЎri EgyesГјlet

A fényképre kattintva az Egyesület bemutatkozását olvashatja.

Közösségünk az ezredforduló első éveiben alakult olyan értelmiségi, keresztény családokból, akik a magánéletük egészséges megélése mellett a társadalomban való egyéni és közösségi feladatvállalást is fontosnak érezték. Mind közvetlen környezetünkért, mind nemzettársainkért érzett felelősségünk újabb és újabb közösen megvalósítható cselekedetekre sarkall bennünket. Rendszeresen találkozunk, ahol gondolatainkat kicseréljük, az általunk éppen fontosnak ítélt területen közös elhatározással újabb és újabb programokat tervezünk és valósítunk meg. Közösségünk a keresztény élet mindennapi megélését közös zarándoklatokkal, imaalkalmakkal, illetve imakörünk rendszeres együttlétével teszi teljessé. 
A következőkben említett tevékenységek nem fedik le teljesen vállalt feladatainkat, de érzékeltetik, hogy közösségünk célja – gyermekeink felé mutatott példaadással együtt – világunk és környezetünk szebbé tétele.

1956.

2018.10.23.

    

Egyesületünk 1956-os civil megemlékezéseinek videói itt láthatók.

2017. március 15-én Budakeszi Város Önkorményzata Budakesziért Emlékérmet adományozott a Jobb Kor Polgári Egyesületnek.

2017. október 23-án a Politikai Foglyok Szövetsége 1956-os Hagyományőrző kitüntetést adományozott Egyesületünnek.

Budakeszi Kereszt(y)én(y) Találkozó

“Ti pedig mindnyájan testvérek vagytok...” (Mt 23,8.)

Egyesületünk tagjaiból alakult imakör 2016-ban, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is nagyhatású ökumenikus találkozót szervezett a Budakeszin élő keresztény közösségeknek.

BKT

Nagy Gáspár szobra Budakeszin

10 évvel a költő halála után, 2017. január 7-én, farkasordító hidegben (-11°C) felavattuk Nagy Gáspár költő mellszobrát a Budakeszi Fő téri parkban. Az eseményen résztvett és beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök úr. A szoborról minden információ megtalálható a szobor honlapján.

Nagy Gáspár szobor

Újra felavattuk!

2011. július 6-ról 7-re virradó éjjel ismeretlen tettesek ellopták a Budakeszi parkból az egyesületünk által 2008-ban felállított Wass Albert szobrot.

Hála Istennek a szobor a csodával határos módon előkerült, az alacsony vízállású Duna partjaira vetette. A szobrot ünnepélyes keretek között 2011. októberében újraavattuk, így ismét az egész magyar nemzet közösségé a szobor!

Wass Albert

2008. január 12-én, szombaton 16 órakor felavattuk a közadakozásból létrehozott

WASS ALBERT

köztéri mellszobrát

Az avatás teljes hanganyaga.

Cikk a helyi újságban.

Videó-összefoglaló.

Wass Albert

Kedves Barátaink, Budakeszi Polgárok!

Hála Istennek az egész ország megmozdult az árvíz okozta tragédiák enyhítésére. Talán nincs is olyan ember, aki valamilyen módon már ne segített volna. "...egy szegény özvegyasszony pedig odamenve beledobott két fillért, azaz egy krajcárt." Mk. 12, 42.

A budakeszi Jobb Kor Polgári Egyesület átérezve a helyzet súlyosságát az alábbi FELHÍVÁST tette közzé Budakeszi minden polgárának.

Az adománygyûjtés sikeresen lezárult, a csikóstőttősi polgármester köszönölevele itt olvasható.

Bővebben >>

Csikóstőttős

Korábbi dokumentumaink 2002-2007.

E-mail címünk: jobbkor(kukac)jobbkor(pont)hu

Az egyesület alapszabálya - Bírósági bejegyzésünk másolata - Éves beszámolóink a Civil szervezetek közzétételi oldalán

 © Minden jog fenntartva 2002-2019.