Kovács László

Kovács László Úrnak,

a Magyar Köztársaság Külügyminiszterének

Tisztelt Külügyminiszter Úr!

2003. jan. 27-én az MTV” Napkelte” c. műsorában Ön hamisan idézett honlapunk EU-val foglalkozó cikkéből. A bejátszásra került inzerten a következő szöveg volt olvasható:

 www.jobbkor.hu Voksoljunk egyértelmű NEM-mel az Uniós csatlakozásra.”

Ezzel szemben, ellenőrizhetően a www.jobbkor.hu honlapon többek között ez a mondat olvasható:

„És ha a jelenlegi feltételek nem változnak radikálisan, voksoljunk egyértelmű NEM-mel az Uniós csatlakozásra.”

Ez egyértelmű hamisítás, mert a mondat igen lényeges első részét elhagyván (megjegyezzük, hogy 2002. dec. 1-jén, tehát a koppenhágai értekezlet előtt született írásról van szó), kiemelte annak második felét, így nem tükrözi a szerző véleményét, tehát Ön egy meghamisított mondatra hivatkozott.

Külön határozottan visszautasítjuk a hozzáfűzött kommentárját, miszerint – idézzük szavait -: „… egész szélsőséges hangon uszít az Európai Unió ellen.”

Az Ön nagy nyilvánosság előtt elhangzott mondatát, mint a szabad véleménynyilvánítás sárbatiprását visszautasítjuk, valamint a nagy nyilvánosság előtt elhangzott hamis vádját, az uszítást is!

Felháborító, hogy a nemzet létét hosszú távon meghatározó sorskérdés egyik alternatíváját lesöpörheti a nyilvánosság előtt azzal, hogy „szélsőséges uszításnak” nevezi a kérdést más szempontok szerint mérlegelők álláspontját? Az idézett írás melyik részére alapozza ezen megállapítását?

Kijelentése nem más, mint az egyetlen, Önök által megfellebbezhetetlennek gondolt vélemény terrorja. Vajon a liberális koalíciós partnerei, a szabad véleményalkotás élharcosai egyetérthetnek-e ezzel?

Felhívjuk figyelmét a közelmúlt történelmére: Svédországban az Uniós csatlakozás előtti hónapokban a kormány a csatlakozás támogatóinak és ellenzőinek azonos összeget biztosított kampányok lebonyolításához. A svéd kormány tagjai demokratákhoz méltó módon döntöttek.

Külügyminiszter úr! Ön a szemünkben nem demokrata!

Kérjük, hogy a későbbiekben tartsa tiszteletben mások véleménynyilvánításának szabadságát és tartózkodjon az Ön véleményét alátámasztó ferdítések alkalmazásától!

 Budakeszi, 2003. február

Tisztelettel:

Jobb Kor Polgári kör, Budakeszi