Korábbi dokumentumaink

Ezen az oldalon Egyesületünk 2002-es alapítása és 2007 között keletkezett dokumentumai olvashatók. Két fontos, nemzetünk sorsát befolyásoló eseményhez kapcsolódó, immáron történelmi írásaink kiállták az idő próbáját. E két esemény a kettős állampolgárságról szóló népszavazás és az Európai Unióhoz való csatlakozásunk. Ezeken kívül természetesen olvashatók más jellegű írásaink, dokumentumaink is.

  • 2007. november 18-án, vasárnap 18:00 órakor GULYÁS DÉNES operaénekes, Liszt díjas, Kiváló művész koncertet adott a Budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium Aulájában. A teljes bevételt a Wass Albert szobor felállítására adományozta.
  • 2007. július 28-án, szombaton reggel, egyórás műsor-összeállítás hangzott el Budakesziről a Lánchíd Rádióban (FM 100,3).
Lánchíd Rádió – Budakesziről
  • Közös imát szerveztünk Budakesziért a Budakeszi Országzászlónál, 2006. szeptember 17., vasárnap 21:00 órakor
  • Kérés a Fidesz vezetőihez „Orbán Viktor elnök úr 2005. február 16-i évértékelő beszédének központi gondolatához („Hallgassuk meg egymást!”) kapcsolódva egy olyan polgári kör tagjaiként fordulunk Önökhöz, amely közösség civil felelősségét átérezve a  külhoni magyarok magyar állampolgárságának visszaállításáért folytatott aláírásgyűjtésben, majd a népszavazást megelőző kampányban intenzíven vett részt…” Budakeszi, 2005. február 20.
  • Az Igazság – szakrális fogalom „…Az igazság így szakrális és abszolút feltétlen, transzcendens eredete folytán, és mint abszolútum sohasem irányulhat valami ellen, csak emberi törekvések, cselekedetek irányulhatnak ellene. Hasonlóképpen az igazság kimondása sem lehet soha más, mint egy szakrális, feltétlen és abszolút princípium -érték, törvény -kinyilvánítása, felszínre emelése az ember világában…” (Részlet az írásból. A teljes szövegért kattintson az írás címére!) (2003.)
  • Nyílt levél Gerő Andrásnak XXI. Század Intézet által 2003. szeptember 19-én rendezett kerekasztal-beszélgetésen Gerő András az nyilatkozta, hogy „A nácik, a MIÉP és a Jobbik ellenezte az uniós csatlakozást.” (Magyar Nemzet 2003. szeptember 20. 3. oldal). Erre a kijelentésre reagált a Jobb Kor Polgári Kör (2003. szeptember 24.)
  • Az Európai Unióhoz történő csatlakozásunk alternatívája A fenti írásban szeretnénk kifejteni, mit is értünk pontosan a „tekintély” és a „valódi partnerség” kifejezéseken, amelyeket Magyarország jövőbeni helyzetére vonatkoztatunk; valamint, milyen sors várhat hazánkra, ha kimaradunk az EU-ból. (2003. március 11.)
  • Turgonyi Zoltán: Miért fogok mégis igennel szavazni? Polgári körünk tagjai véleményének természetesen fórumot adunk, akkor is, ha az nem egyezik a többség véleményével. A vélemény-nyilvánítás és a gondolkodás szabadsága számunkra fontos értékek. (2003. március)
  • Kovács László csúsztatása a honlapunkkal kapcsolatban. Az előző mondatra kattintva Kovács László külügyminiszter úrnak a „Napkelte” c. műsor 2003. január 27-i adásában elhangzott csúsztatására adott válaszunkat, tiltakozásunkat olvashatja el, ill. nézheti meg az adásról készült videófelvételt. Kérem, hasonlítsa össze a „Végre cselekednünk kell!” c. írásunk szövegével! Egyértelmű a rosszhiszemű ferdítés, amit ezúton is visszautasítunk! (2003. február)
  • Végre cselekednünk kell! „…Magyarán, ha együtt valósul meg a hátrányos kezdeti feltételekkel történő uniós csatlakozás és az ország még állami kézben lévő vagyonának privatizációja, akkor biztosak lehetünk abban, hogy évszázadokra elvágjuk Magyarországot bármiféle gazdasági és szellemi-kulturális fejlődés lehetőégétől, mert semmi sem marad hazai kézben – EZT MEG KELL AKADÁLYOZNUNK! …” (Részlet a 2002. december 1-i felhívásunkból. A teljes szövegért kattintson a felhívás címére!)